Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Takläggning

Behöver du hjälp med takläggning?

När det gäller upphandling av takläggning och om takomläggning är det viktigt att ta in offerter från olika företag. För takläggning och takomläggning är det viktigt att kontakta rätt takläggare som kan lägga just det takmaterial som krävs av kunden.

Var noga med att upphandla rätt takmaterial för takläggningen av nybyggda vilan eller vid takomläggningen av den renoverade sommarstugan. Att lägga tak är en gedigen konst som ska utföras av professionella hantverkare med mångårig yrkesvana inom branschen.

Vid takomläggning får ROT-avdrag göras och ta därför med detta i beräkningen för kostnaden av takomläggningen. Att lägga ett bra tak är en klok investering för framtiden. Ett tak ska stå emot vädrets makter år in och år ut och därför är det av största vikt att en noggrann upphandling sker när det nya taket ska läggas eller det gamla renoveras. Nytt tak lagt av takläggare ligger bäst.

Typ av tak påverkar kostnaden

När du bestämmer dig för att anlita professionella takläggare, så är det flera olika delar som du måste ha med i beräkningen.

För det första så varierar materialkostnaderna; har du ett tegel- eller plåttak så är de dyrare per kvadratmeter än ett papptak eller shingeltak. 

För det andra så kan priset variera hos olika firmor, och det är just därför det är viktigt att ta in offerter från flera olika utförare, då du får svart på vitt hur mycket olika firmors priser faktiskt kan skilja sig åt.

När du får dina offerter ser du också om det skiljer sig åt i hur de olika firmorna har bedömt tidsåtgång och andra kostnader för arbetet. 

Använd ROT-avdraget

Takläggning och takomläggning ger rätt till ROT-avdrag, vilket ofta redan är medräknat i de kostnadsförslag som du får från hantverkarna. Kontrollera alltid som så är fallet, då det finns mycket pengar att spara på att utnyttja ROT. Avdraget ger dig nämligen tillbaka 30 procent av arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

Axel bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Ett tak med tjärpapp på i runda slängar 220 m2, max 250 m2. Behöver bytas helt, nytt plåttak ska läggas och det kan behöva bytas flera/alla takstolar. Två skorstenar som behöver krage, hängrännor behöver inte bytas. Isolering som tillval diskuteras med takläggare och bestäms i…

Leif bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Takläggning och allt runt om kring arbete, vindskivor , stuprännor, skorsten mm.

Hiep bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Michael bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

tor bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

1.5 plans villa med burspråk och takfönster.
skorstenen ska kläs i plåt med skydd och en del andra plåtarbeten.

Felipe bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Renovering av tak:
1. Byte av underlagstäckning av papp
2. Byte av ströläkt och bärläkt
3. Byte till ny taktegel eller takpanna

Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

gäller ett parhus där respektive hus är 80 kvadratmeter. önskar offert på ett hus eller båda. Vi kan tänka oss plåt eller tegelpannor prisskillnad? Nuvarande tak är betongpannor.

Önska samtidigt installera ett ventilationssystem FTX i ett av husen.

Carla bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Souterrängvilla
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.