Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Takläggning

Behöver du hjälp med takläggning?

När det gäller upphandling av takläggning och om takomläggning är det viktigt att ta in offerter från olika företag. För takläggning och takomläggning är det viktigt att kontakta rätt takläggare som kan lägga just det takmaterial som krävs av kunden.

Var noga med att upphandla rätt takmaterial för takläggningen av nybyggda vilan eller vid takomläggningen av den renoverade sommarstugan. Att lägga tak är en gedigen konst som ska utföras av professionella hantverkare med mångårig yrkesvana inom branschen.

Vid takomläggning får ROT-avdrag göras och ta därför med detta i beräkningen för kostnaden av takomläggningen. Att lägga ett bra tak är en klok investering för framtiden. Ett tak ska stå emot vädrets makter år in och år ut och därför är det av största vikt att en noggrann upphandling sker när det nya taket ska läggas eller det gamla renoveras. Nytt tak lagt av takläggare ligger bäst.

Typ av tak påverkar kostnaden

När du bestämmer dig för att anlita professionella takläggare, så är det flera olika delar som du måste ha med i beräkningen.

För det första så varierar materialkostnaderna; har du ett tegel- eller plåttak så är de dyrare per kvadratmeter än ett papptak eller shingeltak. 

För det andra så kan priset variera hos olika firmor, och det är just därför det är viktigt att ta in offerter från flera olika utförare, då du får svart på vitt hur mycket olika firmors priser faktiskt kan skilja sig åt.

När du får dina offerter ser du också om det skiljer sig åt i hur de olika firmorna har bedömt tidsåtgång och andra kostnader för arbetet. 

Använd ROT-avdraget

Takläggning och takomläggning ger rätt till ROT-avdrag, vilket ofta redan är medräknat i de kostnadsförslag som du får från hantverkarna. Kontrollera alltid som så är fallet, då det finns mycket pengar att spara på att utnyttja ROT. Avdraget ger dig nämligen tillbaka 30 procent av arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

Mats bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

byte vindskivor
plåt finns på plats

Lisbeth bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

rolf bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Plåttak med profil som tegel idag, från ca 1990-
Två skorstenar, en takkupa på övervåningen samt en liten utbyggnad på långsidan , ungefär som en takkupa fast på markplan

ulla bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Laga taket där det behövs, byta trasiga tegelplattor, det är på framsidan som det behövs renoveras ,och taket ovanför bron är är dåligt ,

Aleksandr bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Åtgärda läckage mellan en plåtbeslag och PVC protan takduk

Robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Renovering läckande papptak.
Borttagning skorsten.
Igenläggning hål skorsten i papptak och igenläggning hål i tegeltak.
byte vindskivor och panel runt tak.

Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak

Eternittak sen byggnadsår 1937. Enl skortstensinspelktion för 2 år sen antydan till svaghet i eterniten i närheten av skorstensbasen. Enl tid samtal skulle det gå att lägga plåten direkt på eterniten utan först avlägsnande av densamma.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.